torsdag 3 juni 2010

Packad kajak


Första turen med packing gick runt Kalmars öar. Eftersom detta är min enda kajak, så hade jag redan från början målet att ta Blakkr med på längre turer. Denna första tur gjordes endast för att se vad som får rum i skutan. På bilden finns inte bara en man i en kajak, utan även:

Sovsäck med komfort temp på 10gr

Komplett underställ

2 T-shirts

4 kalsonger

sockar

Softshell jacka

Handduk

Trangiakök

En rulle silvertejp

Ett par skor

Och som lök på laxen: Ett tvåmans Bergans tunneltält, med innertält och allt.

Fem – sex liter finns kvar att packa kajaken med. Så till denna packning kan man även lägga mat och en del vatten. En del av packningen går att kompromissa bort, som innertältet, om vädret tillåter. Tältpinnar kan packas på däck, likaså trangiakök (om man diskar även innan maten) – och vips så har man mycket mera plats. Vatten är det svåraste att få med sig. Flaskor inte är att tänka på, eftersom de tar massor med plats. En vattensäck är att föredra, men den är svår att packa runt alla spant och ribbor. Får fundera ett tag på detta – får troligen be om att få hyra in mig hos någon glasfiberkamrat.

Nåväl, kajaken ligger fortfarande fint i vattnet. Och det är inga problem att ta sig i eller ur trots att det blöta kryper närmare.

For English version please use translate.google.com
write http://larsgustavsson.blogspot.com in the tranlsate text window.